Mare avantaj este ca, preparata in acest fel, te poti bucura de o pizza foarte gustoasa si foarte sanatoasa. Reteta de pizza cu legume si avocado este perfecta pentru gurmazi care tin cura de slabire, dar si pentru vegetarieni pofticiosi. Din ingrediente rezulta doua pizza, fiecare avand circa 500 de calorii. Adica o masa perfecta. Ca sa pregatesti pizza cu legume si avogado ai nevoie de 200 de grame de faina (daca ai faina integrala este cu atat mai bine), o jumatate de lingurita de sare, doua linguri de ulei de masline, sapte grame de drojdie uscata (un plic), piper proaspat macinat, o lingurita de rozmarin uscat, tocat marunt, circa 150 de mililitri de apa calda. Amesteca toate ingredienle uscate adauga uleiul de masline si leaga-le pe toate cu apa calda. amesteca incet si framanta aluatul cateva minute. In final coca trebuie sa fie moale, nelipicioasa si elastica. Te poti folosi de cativa stropi de ulei. Lasa aluatul 15 minute intr-un loc cald. Pentru topping ai nevoie de 140 de grame de mozzarella sau tofu, o jumatate de avocado, vreo 10-12 rosii cherry bine coapte, vreo doua linguri de rosii uscate conservate in ulei, un dovlecel, o mana de frunze de salata rocket o lingurita de otet balasamic, doua linguri de ulei (din borcanul cu rosii uscate), sare, piper, cimbru uscat. Taie rosiile uscate in bucatele, avocado in felii subtiri, dovlecelul in felii subtiri, pe lung, rosiile cherry in doua. Intinde din aluat, doua foi de pizza. Ideal este sa ajungi la cel putin 25-30 de centimetri diametru pentru fiecare foaie. Pune foile intr-o tava unsa cu foarte putin ulei. Imprasitie egal bucatele de rosii uscate, rosiile cherry, avocado, feliile de dovlecel si felii subtiri de mozzarella sau tofu. Stropeste toppingul cu o lingura de ulei, pune sare si piper din belsug si presara cimbru uscat. Coace pizza cu legume si avocado la foc iute, in cuptorul incins bine in prealabil, pentru 15 minute. Serveste pizza calda, cu mot de frunze de salata rocket, stropite cu putin otet balsamic. Tips: avocado poate fi schimbat cu felii de ciuperci. Adauga, in acest caz si putina pudra de usturoi sau un catel de usturoi tocat foarte marunt.