Ne bucuram de venirea primaverii si de toate bunatatile pe care le scoate la iveala prin piete. Asadar, atatacam urzicile si pregatim o pizza delicioasa cu usturoi verde. Ingrediente pentru 2 pizza 2 fire de usturoi verde 120 de grame de urzici 170 de grame de mozzarella feliata 1 lingura de vin alb sec 1/4 cana de smantana 2 mingiute de 200 de grame de aluat pentru pizza 2 linguri de unt 2 linguri de ulei extravirgin de masline sare, piper parmezan Incinge cuptorul in timp ce, intr-o tigaie, amesteca untul cu o lingura de apa. Adauga usturoiul verde si caleste pentru 5 minute. Pune si vinul si mai tine pe foc inca 2 minute. Adauga si smantana si lasa la foc mic pentru 5 minute. Dintr-o mingiuta de aluat fa un blat cu diametrul de 30 de centimetri. Transfera blatul pe o tava, apoi imprastie jumatate din crema de usturoi si intinde-o bine, lasand 2 centimetri liberi la margini. Presara jumatate din cantitatea de mozzarella si asezoneaza cu sare si piper. Intr-un bol amesteca urzicile cu ulei de masline, sare si piper si presara jumatate din amestec peste pizza. Bag-o la cuptor pana cand se rumenesc marginile, iarla final rade parmezan pe deasupra. Repeta procedura pentru cea de-a doua pizza. Distribuie articolul pe: