Pizza cu ardei

Pizza cu ardei

Retetele de pizza cu aluat subtire, eventual gata preparat, cu multe legume, in diferite combinatii si cu branza (nu cascaval), sunt, dupa parerea mea, alegeri foarte inspirate pentru aceasta perioada. Dupa rafinata pizza cu sparanghel, pizza cu ardei este o varainta foarte colorata.

      

Aluatul de pizza il poti cumpara (dar alege unul facut cu faina integrala) sau il poti prepara in casa, dupa o reteta clasica de paine, in care adaugi si putin ulei de masline. Ca sa pregatatesti pizza cu ardei ai nevoie de aluat de pizza, trei-patru ardei grasi, colorati diferit, o ceapa mare, o legatura de patrunjel, cateva frunze de busuioc, trei linguri de ulei de masline, o lingura de otet balsamic, sare si mult piper, doua-trei mingi de mozzarella, doi catei de usturoi.

Incepe prin a taia ceapa pestisori. Pune ulei la incins si pune ceapa la calit, la foc iute, pentru cel mult cinci minute, cat sa prinda putin gust si culoare. Pune un praf de sare, adauga si usturoiul tocat marunt si frunzele de busuioc taiate marunt iar, dupa cateva minute, stinge totul cu o lingura de otet balsamic. Acesta o sa domoleasca dulceata legumelor si o sa dea culoare si gust. Intinde aluatul intr-o tava potrivita. Taie fasii ardeii si felii mingiutele de mozzarella. Aseaza branza peste aluat, adauga deasupra ceapa calita (dupa ce s-a racorit), si deasupra ardeii. 

Coace pizza cu ardei la foc potrivit pentru 30-40 de minute. Serveste pizza cu ardei dupa ce ai presarat patrunjel proaspat deasupra. Daca vrei, poti pune si o lingura cu parmezan ras, imediat ce scoti pizza din cuptor.

Mare merit pe care il are pizza cu ardei este acela ca este foarte buna si rece si calda, astfel ca, ceea ce ramane, daca ramane,  poate fi luat  la serviciu, la pachet, a doua zi. Ingredientele sunt pentru 6-8 portii, fiecare avand circa 250 de calorii.