Piure de spanac

Piure de spanac

Pe nedrept spanacul este privit uneori cu antipatie. Recunosc ca aceste frunze sanatoase, bogate in antioxidanti, vitamine, minerale si fibre, daca nu sunt pregatite cum se cuvine sunt neplacute la gust. Nu este cazul cu aceasta reteta. Ingredientele sunt pentru patru portii.

 

Ca sa pregatesti piureul de spanac ai nevoie de o bucatica de unt (cat o nuca), trei-patru catei de usturoi, o lingura de faina, o cana de lapte, 100 de grame de smantana, 400 de grame de spanac congelat, putina nucsoara, doua linguri de ulei, sare, piper si o legatura de leusean (obligatoriu).

Aroma leusteanului, imbogateste mancarea de spanac

 

Pune untul la topit adauga o lingura de ulei si, cand s-a incins bine pune spanacul ingheltat, caleste bine 5-7 minute. Scoate spanacul pe un platou si taie-l cat de marunt se poate cu un cutit. Nu risipi sosul. Pune si sosul si spanacul marintit la loc in cratita.

 

 

Spanacul congelat este o alegere ideala, iarna

 

Pune o lingura de ulei intr-o tigaie si caleste usturoriul, tocat in feliute subtiri. Adauga o lingura de faina, las-o sa se rumeneasca putin si stinge cu lapte. Adauga smantana, amesteca si toarna sosul peste spanac. Lasa sa fiarba impreuna cateva minute. Pune sare, piper si nucsaoara. Cand este gata pune leuseanul tocat marunt, stinge focul, acopera si lasa sa stea putin. Savureaza acest deliciu, cu paine prajita.

 

Numarul de calorii al piureului de spanac nu conteaza, pentru ca este foarte mic, sub 100 pentru fiecare portie.