Ingrediente (4 portii mari): 1 cana de orez 2 cepe 3-4 catei usturoi Un ardei mare rosu o cescuta sos de rosii sau o lingura pasta de tomate 1 lingurita boia 100gr masline Pentru cine nu stie inca, orezul se fierbe intr-o oala acoperita, fara a amesteca in el. Eu am pus 4 cani de apa la una de orez, am adaugat niste sare si am lasat sa fiarba la foc mic, cu capacul pus 15 minute. Apoi am inchis focul si l-am mai lasat 5 minute acoperit . Intre timp pregatim celelalte ingrediente. Ceapa si usturoiul le calim intr-o lingura de ulei si putina apa. Adaugam si ardeiul taiat fasiute si mai tarziu sosul de rosii sis area. Odata cu maslinele adaugam si orezul gata fiert. Punem totul intr-un vas termorezistent si dam la cuptor vreo 20 de minute. Iese o minunatie de pilaf, cu o aroma deosebita datorata in mare parte maslinelor. Cum gatesti orez ca un maestru Eu l-am servit cu muraturi si mi-am luat si pachetel la servici pentru ca, nefiind gras deloc, se poate manca si rece. S-aveti pofta!