Piersicile cu parmezan sunt o bucurie pentru simturi. Sunt un fel de mica capodopera care prespune coacerea piersicilor, cu tot felul de mirodenii, dar rezultatul este demn de povestit. Iubim piersiciile! Ai nevoie de vreo 6-8 piersici mari, dar nu foarte coapte, O mana de busuioc verde, 100 de grame de parmezan ras, ulei de masline, o lingurita rasa cu piper macinat si o lingurita-doua de zahar brun, doua linguri cu fulgi de migdale. Taie piersicile in doua si scoate samburi. Pune caisele intr-o tava unsa cu putin ulei sau unt. Aseaza-le aproape una de alta. Amesteca zaharul, uleiul si busuiocul tocat foarte marunt si imprestie egal sosul peste piersici, in locul gol lasat de sambure. Lasa-le in cuptor, bine incins in prealabil, la foc iute, vreme de 15-20 de minute. Le poti pune si pe gratar. Cand sunt coapte pune deasupta parmezanul ras, piperul si fulgii de migdale. Sunt la fel de bune si calde si reci, simple sau cu smantana subtire.