Piept de pui rusesc

Piept de pui rusesc

 

Avantajul acestei retete este ca banalul piept de pui devine un adevarat deliciu, si asta doar ca urmare a felului in care este pregatit.

 

Ca sa savurezi pieptul de pui rusesc ai nevoie de: patru bucati de piept de pui dezosate, doi-trei catei de usturoi, o lingurita de unt, trei linguri cu pesmet. Cateva linguri cu ulei, sare, piper, putin cimbru uscat si un varf de cutit de coaja de lamaie.

 

Cum prepari pieptul de pui rusesc: incepe prin a incinge bine cuptorul. Pune bucatile de piept de pui, bine curatate si crestate usor, si pe o parte si pe alta, intr-o tava unsa cu ulei. Unge fiecare bucata de piept de pui cu putin ulei. Potriveste de sare si piper.

 

Coace pieptul de pui (eventual sub grill), 15 minute, timp in care intoarce bucatile o data ca sa se patunda uniform.

 

In acest timp piseaza usturoiul, pana devine o crema. Freaca bine usturoiul cu untul topit. Adauga putina sare si piper mult. Pune coaja de lamaie, cimbrul uscat si la final pesmetul. Scoate carnea de pui si aseza cu o lingura, pe fiecare bucata, amestecul cu pesmet. Intoarce tava in cuptor, la foc iute, maxim cinci minute, pana cand pesmetul devine auriu.

 

Serveste pieptul de pui rusesc alaturi de mazare, fasole verde sau salata simpla. Fiecare din cele patru portii are 250 de calorii, fara garnitura.

 

La fel se poate pregati si muschiul de porc sau un file de vita, doar ca timpul de preparare creste. Si fileul de peste poate fi gatit in acest stil.