Piept de pui cu usturoi si oregano

Piept de pui cu usturoi si oregano
Pieptul de pui cu oregano si usturoi este un fel de mancare foarte gustos, care merge de minune cu o salata verde, de primavara. Deoarece se prepara cu unt, el trebuie consumat cu moderatie, pentru a nu afecta silueta.
 
Ingrediente:
 
– 4 bucati de piept de pui;
 
– 2 catei de usturoi;
 
– un sfert de pachet de unt, cat mai light;
 
– o lingura de oregano uscat, rozmarin sau busuioc, care iti place mai mult;
 
– sare si piper dupa gust;
 
– o lingura de ulei de masline;
 
– busuioc sau alta verdeata pentru ornat;
 
– 2-3 linguri suc de lamaie;
 
– un ardei rosu iute tocat fin.
 
Mod de preparare:
 
1. Piseaza usturoiul cu putina sare. 
 
2. Amesteca bine untul cu condimentele, ardeiul iute taiat fin si usturoiul pisat. 
 
3. Fa un buzunaras in fiecare piept de pui si umple-l cu o lingura din amestecul de mai sus.
 
4. Unge o tava cu putin ulei de masline si pune bucatile de piept de pui la copt. Amestecul ramas pune-l si pe el in tava. Cand bucatile de pui incep sa se rumeneasca, intoarce-le pe partea cealalta.
 
5. La final, stropeste puiul cu sucul de lamaie. 
 
6. Serveste puiul cu o salata sau cu o garnitura de legume fierte. 
 
 
Pofta buna!