Pieptul de pui cu oregano si usturoi este un fel de mancare foarte gustos, care merge de minune cu o salata verde, de primavara. Deoarece se prepara cu unt, el trebuie consumat cu moderatie, pentru a nu afecta silueta. Ingrediente: – 4 bucati de piept de pui; – 2 catei de usturoi; – un sfert de pachet de unt, cat mai light; – o lingura de oregano uscat, rozmarin sau busuioc, care iti place mai mult; – sare si piper dupa gust; – o lingura de ulei de masline; – busuioc sau alta verdeata pentru ornat; – 2-3 linguri suc de lamaie; – un ardei rosu iute tocat fin. Mod de preparare: 1. Piseaza usturoiul cu putina sare. 2. Amesteca bine untul cu condimentele, ardeiul iute taiat fin si usturoiul pisat. 3. Fa un buzunaras in fiecare piept de pui si umple-l cu o lingura din amestecul de mai sus. 4. Unge o tava cu putin ulei de masline si pune bucatile de piept de pui la copt. Amestecul ramas pune-l si pe el in tava. Cand bucatile de pui incep sa se rumeneasca, intoarce-le pe partea cealalta. 5. La final, stropeste puiul cu sucul de lamaie. 6. Serveste puiul cu o salata sau cu o garnitura de legume fierte. Pofta buna!