Piept de pui cu usturoi si oregano

|Livia Caled |
Piept de pui cu usturoi si oregano
Pieptul de pui cu oregano si usturoi este un fel de mancare foarte gustos, care merge de minune cu o salata verde, de primavara. Deoarece se prepara cu unt, el trebuie consumat cu moderatie, pentru a nu afecta silueta.
 
Ingrediente:
 
– 4 bucati de piept de pui;
 
– 2 catei de usturoi;
 
– un sfert de pachet de unt, cat mai light;
 
– o lingura de oregano uscat, rozmarin sau busuioc, care iti place mai mult;
 
– sare si piper dupa gust;
 
– o lingura de ulei de masline;
 
– busuioc sau alta verdeata pentru ornat;
 
– 2-3 linguri suc de lamaie;
 
– un ardei rosu iute tocat fin.
 
Mod de preparare:
 
1. Piseaza usturoiul cu putina sare. 
 
2. Amesteca bine untul cu condimentele, ardeiul iute taiat fin si usturoiul pisat. 
 
3. Fa un buzunaras in fiecare piept de pui si umple-l cu o lingura din amestecul de mai sus.
 
4. Unge o tava cu putin ulei de masline si pune bucatile de piept de pui la copt. Amestecul ramas pune-l si pe el in tava. Cand bucatile de pui incep sa se rumeneasca, intoarce-le pe partea cealalta.
 
5. La final, stropeste puiul cu sucul de lamaie. 
 
6. Serveste puiul cu o salata sau cu o garnitura de legume fierte. 
 
 
Pofta buna!