Reteta este un rasfat cu peste. Prepararea este simpla, asa ca trebuie sa faci : peste cu usturoi si spanac. Azi caloriile nu conteaza (oricum nu sunt prea multe), pentru ca sarbatoarea este sarbatoare. Pentru peste cu usturoi si spanac ai nevoie de peste file. Cel mai bun cod sau salaul. Iti mai trebuie cateva linguri de ulei, o felie groasa de doua degete de unt. Vreo 10-12 catei de usturoi, o ceapa, sare, piper, un pahar de vin alb, doua lamai, o lingurita de rozmarin si una de cimbru uscat si 200 de grame de frunze de spanac, proaspat sau congelat. Amesteca cimbrul uscat cu rozmarin. Pune sare pe peste si imbraca bine una din fetele bucatii de file cu amestecul de ierburi uscate. Pune intr-o tigaie incapatoare ulei si bucata de unt (nu este permis in post, dar este sarbatoare, nu?). Toaca ceapa si usturoiul marunt si caleste-le. Cand au prins culoare pune fileul de peste deasupra. Lasa-l sa se coloreze putin si intoarce-l. Stinge totul cu vin, acopera si lasa pestele sa se patrunda vreo cinci minute, la foc mic. Adauga frunzele de spanac, stoarce sucul de la o lamaie, taiata in patru, pune si lamaia in tigaie si mai lasa totul inca vreo cateva minute. Pestele cu usturoi si spanac este gata! Imparte totul in patru portii, serveste si savureaza!