Cred ca o este cea mai buna alegere pentru week-end. Un fel de surpriza, pentru vineri sau sambata seara, asta in cazul in care nu vei simtii dorinta sa repeti pestele cu rosii si masline, pregatit dupa regulile bucatariei italiene, si vineri, si sambata, si duminica. Ingredientele sunt pentru patru portii, fiecare avand circa 250 de calorii. Ca sa pregatesti pestele cu rosii si masline ai nevoie de patru bucati mare de peste alb, file, 70-100 de grame de masline negre, 500 de grame de rosii cherry, o lingura de seminte de pin (sau oricare altfel de seminte), trei linguri cu ulei de masline si o legatura de busuioc proaspat. In loc de busuioc pot folosi in parti egale frunze de leustean si menta, sau coriandru, jumatate de lamaie, sare, piper si – in cazul in care vrei o varianta picanta unul-doi ardei iuti. Prepararea este foarte usoara. Incepe prin a incalzii bine cuptorul. Pune uleiul intr-o tigaie pentru prajit si incinge-l bine. Presara sare si piper pe fiecare bucata de peste si prajeste-le, pe partea cu piele, 2-3 minute, pana se rumeneste. Scoate-l din tigaie pe o farfurie, cu grija ca sa nu se rupa. Taie rosiile mai in doua, iar pe cele mai mici lasa-le intregi. Transfera uleiul intr-un vas care merge la cuptor pune rosiile, sare si piper din belsug. Agita usor tava pentru ca rosiile sa se unga bine cu ulei. Aseaza bucatile de carne de peste printre rosii, cu pielea in jos. Imprastie maslinele si semintele in tava. Daca vrei o varianta picanta taie si adauga uniform ardeii iuti. Stropeste bucatile de peste cu cateva picaturi de ulei si cu putin suc proaspat de lamaie. Astfel pregatita tava merge la cuptor pentru 15-20 de minute, pana ce pestele cu rosii si masline este usor rumenit si bine patruns. Imediat ce scoti tava din cuptor, imprastie vedeata. Stropeste totul cu putin suc de lamaie si serveste.