Peste cu fennel si lamaie

Peste cu fennel si lamaie

Ce zici de peste cu fennel si lamaie? Pestele merge foarte bine in combinatie cu o leguma mediteraneana, asa cum este fennelul. Leguma exotica se potriveste foarte bine si cu fructele de mare, iar  orice combinatie care contine fennel devine un rasfat. Reteta are foarte putine calorii, fiind idealat in cursul dietelor cu putine calorii.

Ca sa pregatesti  peste cu fennel si lamaie ai nevoie de 300 de grame de fennel, 300 de grame de file de peste (de orice fel), o lamaie, sare si piper dupa gust, doua linguri de ulei de masline si 20 de grame de unt.

Fennelul  si pestele se gatesc separat. Pentru ca dureaza putin mai mult decat pestele, incepem cu fennelul. Il curatam de partea verde si de partea cu radacina, apoi il taiem in felii mai groase. Il  punem intr-o tigaie antiaderenta, cu putina sare si piper, putin ulei de masline si untul. Acoperim tigaia cu un capac si il lasam cinci minute la foc mic, pana devine moale.

 

Pestele va fi gatit si el foarte simplu, in putin ulei de masline. Intr-o alta tigaie antiaderenta, incingem putin ulei. Asezam pestele in tigaie si stoarcem desupra zeama de lamaie. Condimentam cu sare si piper. Il lasam 2-3 minute pe o parte si 2-3 minute pe cealalta parte, in functie de cat de gros este fileul. Servim fennelul si pestele impreuna, dupa ce am stropti totul cu putin suc de lamaie, decorat cu verdeata (noi am folosit o ramurica de menta proaspata) si inele de ceapa rosie.

100 de grame de peste cu fennel si lamaie contin: 92 calorii, 16 g proteine, 1,2 g lipide, 3,3 g carbohidrati. 

Pofta buna!