Stim noi o figura politica de seama care se lauda ca stie sa prepare peste copt in hartie (mai corect „la carton”, iar pentru cei care nu-si mai aduc aminte, le recomandam peste, pentru ca are fosfor, si le spunem ca este vorba despre Ion Iliescu). Este un fel de mancare perfect pentru cina, acasa. Se face repede, este gustos si sanatos. Un alt avantaj este ca mirosul de peste ramane in punga! Ca sa pregatesti peste copt in hartie ai nevoie, pentru fiecare portie, de o bucata de file de peste alb, de 150-200 de grame fiecare. Mai ai nevoie de pungi de hartie de copt sau hartie de copt, doua cepe, o lamaie, ulei de masline, masline, cateva rosii cherry, un dovlecel mare, cateva crengute de cimbru sau tarhon proaspat (sau patrunjel si cimbru uscat) doi-trei catei de usturoi, sare si piper. Curata legume si usturoiul. Taie rosiile in doua, dovlecelul in felii subtiri, usturoiul in doua, ceapa pestisori. Pregateste bucatile de hartie. Formeaza un pat din doua-trei felii de dovlecel, pune pestisori de ceapa. Stropeste cu putin ulei si pune verdeata marut tocata. Pune sare si piper. Aseaza deasupra fileul de peste. Pune peste peste o felie, doua de lamaie si o bucatica de usturoi. Pune sare si piper. Pune alaturi cateva masline si o rosie. Stropeste din nou totul cu putin ulei (in fiecare pachet merge o lingurita de ulei). Impacheteaza bine. Prinde cu scobitori sau chiar cu un capsator pentru hartie. Aseaza pachetele intr-o tava si coace-le la foc moale, in cuptorul bine incins inainte, pentru 30-40 de minute. Serveste pestele direct din pachetele de hartie cu o garnitura de legume simpla alaturi. Pestele copt in hartie este absolut delicios si foarte sanatos, pentru ca toate minerale si grasimile sanatoase din peste, dar si vitaminele din legume, raman in pachetel. O portie are circa 150-200 de calorii, in functie de tipul de peste ales.