Pere umplute

Pere umplute

Iata cum prepar eu perele umplute. Dar, mai intai sa stii si de ce ai nevoie pentru o portie:

 

170 de grame crema de branza degresata,

120 ml iaurt degresat,

1 para scobita in interior, si taiata pe jumatate, pe care o stropesc cu suc de lamaie, ca sa nu-si schimbe culoarea,

2 prune uscate, fara samburi, taiata cubulete.

4 lingurite fulgi de migdale, ¼ de lingurita cu nucsoara macinata,

½ de lingurita coaja de lamaie,

¼ de lingurita cardamon macinat.

 

Cu o lingura pun prunele uscate in jumatatile de para, apoi le las in cuptorul cu microunde timp de 4 minute, la temperatura mare.

 

Dupa care, amestec iuartul cu nucsoara, coaja de lamaie si cardamonul. Pun crema de branza pe un platou si presar migdalele, cand perele is moi, le pun peste crema de branza si torn peste ele compozitia de iaurt si condimente.

 

Sa ai pofta!