Pate de seminte cu ardei

Pate de seminte cu ardei

Trebuie sa incerci reteta de pate de seminte cu ardei. Daca esti vegetarian te vei indragosti de acest preparat. Daca nu esti vegetarian o sa-ti doresti sa fii. Ca sa pregatesti pateul poti folosi fie seminte de floarea soarelui, fie pe cele de dovleac sau le poti combina. De fiecare data o sa aiba alt gust. Conditia este sa folosesti seminte crude, neprajite. Singura grija pe care trebuie sa o ai este sa nu exagerezi, pentru ca pateul de seminte cu ardei are multe calorii. Dar este excelent, si la gust, si pentru sanatate, fiind o sursa perfecta de proteine, de grasimi sanatoase si de Omega 3.

  

Pentru un castron de pate de seminte ai nevoie o cana (250 de grame) de seminte, fie de floarea soarelui, fie seminte de dovleac, un ardei gras rosu, sucul de la o lamaie, o legatura de patrunjel, doua linguri de ulei de masline, o lingura de miere, un varf de cutit de piper rosu sau de boia iute de ardei, sare si piper.

Pune semintele apa, cat sa le acopere. Foloseste apa plata. Lasa semintele in apa, circa opt ore, la temperatura camerei. Semintele se vor umfla. Arunca apa ramasa si lasa semintele sa se scurga foarte bine intr-o strecuratoare sa se usuce cat mai bine. Cat se scurg semintele, unge ardeiul gras cu putin ulei si coace-l in cuptor 20 de minute pana ce se inmoaie. Dupa ce se raceste, curata pielita si scoate cotorul.

Pune semintele de floarea soarelui, ardeiul, uleiul de masline, sucul de lamaie intr-un robot de bucatarie, adauga mierea, sarea, piperul rosu si piperul negru. Amesteca in reprize, pana ce compozitia devine cremoasa. Ca sa ajungi la gustul ideal dupa ce amesteci semintele si ardeiul, pune restul ingredientelor in etape. Poti ingrosa pateul adaugand seminte si il poti subtia, la final, cu suc de lamaie. Dupa ce este gata amesteca si patrunjelul tocat marunt. Este delicios cu paine prajita. Paterul de seminte cu ardei se poate pastra doua zile la frigider.