Pastravii cu sos de smantana si nuci sunt o adevarata nebunie. Merita incercata! Ca sa pregatesti reteta ai nevoie de patru pastravi mai mari, ulei de masline, sare, piper proaspat macinat, 200 de grame de nuci macinate, putin cimbru, felii de lamaie, 150 de grame de smantana, zeama de la o lamaie. Incepe prin a curata pastravii, unge-i cu ulei, pune sare si pipe. Pune in burta pestilor felii subtiri de lamaie si cimbru. Aseaza pestii intr-o tava unsa cu un strat foarte subtire de unt. Pune in tava un amestec facut dintr-o lingura de ulei, doua linguri de otet balsamic si trei-patru linguri de vin alb. Pastravii se coc pentru 15-20 de minute. Cand sunt facuti serveste-i cu un sos facut din smantana, in care ai pus nucile macinate, sare si mult piper si sucul de la o jumatate de lamaie. Serveste-i cu legume albe fierte (telina, dovlecei, cartofi sau conopida).