Pastrav copt cu cimbru si lamaie

Pastrav copt cu cimbru si lamaie

Este una dintre cele mai simple, gustoase si sanatoase metode de a pregati pastravul, si de altfel orice fel de peste. Este bine sa evitam prajelile, pentru ca nu sunt sanatoase.

Ingrediente:

– 2 bucati pastrav intregi de marime medie;

– o lamaie taiata felii;

– 2 crengute cimbru proaspat;

– hartie de pergament;

– sare si piepr proaspat macinat.

Mod de preparare:

Pastravul trebuie sa fie curatat, eviscerat si spalat bine. Risc sa ma repet, dar trebuie sa fie atat de proaspat incat sa ai impresia ca se uita la tine! Cavitatea toracica a pastravului trebuie bine condimentatata cu sare si piper. Apoi, in aceeasi cavitate ar trebui sa incapa cam doua felii de lamaie si cate o crenguta de cimbrisor.

Fiecare peste se aseaza intr-un plic facut din hartie de pergament. Inchideti plicul in asa fel incat sa nu se desfaca. Asezati ambele plicuri de hartie intr-un vas termorezistent sau intr-o tava si introduceti pestele la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C, pentru aproximativ 15-20 de minute, in functie de marimea patravului. Se paote desface si verifica. 

100 de g de pstrav copt cu cimbru si lamaie contine: 169 calorii, 24,3 g proteine, 7,2 g lipide, o g carbohidrati.

Pofta buna!

Citeste si Somn la gratar cu patrunjel si lamaie.