Pentru ca in mod evident este primavara, o mica schimbare de atitudine este necesara, inclusiv in bucatarie. In concluzie, azi facem paste de primavara. Si daca nu avem, inca, toate legumele de sezon la dispozitie, le putem folosi in varianta loc congelata. Nu exista nicio diferenta. Ca sa pregatesti patru portii mari de paste de primavara ai nevoie de 500 de grame de amestec de legume verzi – mazare boabe, fasole verde, cateva buchetele de broccoli si o legatura de sparanghel (care poate fi inlocuita foarte bine cu un fir de praz sau cateva legaturi de ceapa verde), 400 de grame de paste – cel mai bine tagliatelle, doua-trei linguri de ulei, o lamaie, sare, piper, o lingura de mustar de foarte buna calitate, putin patrunjel proaspat si, daca vrei, doua linguri de parmesan ras. Incepe sa pregatesti paste de primavara prin a fierbe tagliatelele, conform instructiunilor. Cand sunt gata scurge apa. Nu este nevoie sa clatesti pastele. Pune ulei la incins si pune pe rand legumele. Mazarea, fasolea verde, broccoli. Adauga sparanghelul bucatele sau prazul (ori ceapa verde) tocat in bucati mai. Pune sare si piper si lasa-le impreuna cateva minute pana se inmoaie. Adauga cateva linguri de apa din cea in care au fiert pastele si acopera. Lasa legumele sa se patrunda, dar nu mai mult de cinci minute. Adauga mustarul, o lingura de suc si putina coaja de lamaie. Pune patrunjel proaspat si pastele. Adauga sare, dupa gust si piper proaspat macinat. Cu grija, amesteca totul usor si serveste imediat cu parmesan ras deasupra. Pastele de primavara sunt gata in doar 15-20 de minute si sunt ideale si pentru pranz, dar si pentru cina, o portie avand doar 350 de calorii.