Vrei ceva special? Atunci incearca paste cu vinete. Reteta este simpla, gustoasa si se preteteaza pentru orice ocazie. Este insa excelenta pentru cina, fiind o mancare usoara, care o sa fie si pe placul vegetarienilor. Ca sa faci patru portii de paste cu vinete ai nevoie de 500 de grame de paste (de orice fel), doua vinete mari, o ceapa mare, doi catei de usturoi, o mana buna de frunze proaspete de busuioc, o legatura de patrunjel, sare si piper, o lingura de otet de vin, trei linguri cu pasta de rosii, patru linguri cu parmezan ras, patru linguri cu ulei. Incepe prin a incinge cuptorul. Spala si taie vinetele in cubulete, de dinesiunea unor masline mari. Pune vinetele tocate intr-un vas. Adauga sare si piper, doua linguri de ulei si otetul basamil. Amesteca bine. Pune vinetele intr-o tava intinsa, care merge la cuptor, pe o folie de copt, si coace-le circa 30-45 de minute pana ce se rumenesc si se patrund. Este nevoie sa le intorci o data pentru a se face uniform. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Cand sunt gata scurge apa dar pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele. Cat timp se coc vinetele toaca ceapa pestisori si caleste-o in restul de ulei. Adauga usturoiul tocat marunt si continua sa calesti. Toaca marunt busuiocul si patrunjelul. Adauga ierburile si continua sa calesti. Acum este momentul sa adaugi vinetele coapte. Amesteca si lasa toate ingredientele impreuna pentru cateva minute. Pune pasta de rosii, amesteca bine si stinge cu apa de la paste. Adauga pastele, amesteca incet si mai tine pe foc cateva minute. Da deoparte si adauga parmezanul. Pastele cu vinete sunt gata! O portie are circa 200 de calorii.