Paste cu vinete

Paste cu vinete

Imi plac foarte tare vinetele, dar cred ca sunt putin nedreptatite. Toata lumea le pregateste intr-un singur fel – salata de vinete. Sau, in cazuri rare, vreo musaca.

Din vinete se pot face o sumedenie de preparate, printre care si un sos, cu totul special, pentru paste. 

Foarte bogate in fibrele, potasiu, magneziu, cupru, vitaminele B1, B3 si B6, acid folic si mangan, vinetele contin si un puternic antioxidant care este un adevarat balsam pentru celulele cerebrale.

Pastele cu vinete sunt o alegere perfecta pentru mesele din familie din week-end.

Ca sa pregatesti patru portii de paste cu vinete ai nevoie de o vanata marisoara, 10-12 rosii cherry, trei catei de usturoi, sase linguri cu ulei de masline, sare si piper, un ardei rosu, iute, mic, o ceasca de seminte de pin, paste (de care vrei), o mana de frunze de menta, patru linguri cu parmezan ras, sucul de la o lamaie.

Taie in cubulete vanata. Pune intr-un vas vanata taiata si rosiile intregi, usturoiul intreg, trei linguri de ulei, sare si piper. Imprastie legumele pe o foaie de copt, intr-o tava care merge la cuptor, si coace-le circa 30 de minute.

 

Intr-o lingura de ulei, prajeste semintele de pin, pana devin aurii. Cand sunt facute da-le deoparte si lasa-le sa se raceasca pe un servet absorbant. Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet. Scurge apa, dar pastreaza o cana din apa in care au fiert pastele. Cand legumele din cuptor s-au facut, si dupa ce-au racorit putin pune-le intr-un blender. Adauga apa in care au fiert pastele ca sa se subtieze, apoi menta tocata marunt, si restul de ulei de masline. Pune sosul peste paste.

La final adauga parmezanul ras si nucile de pin. Serveste pastele cu vinete calde. Dar sunt foarte bune si reci. O portie are circa 200 de calorii.