Cui nu-i plac pastele? Mie sigur imi plac, de aceea incerc sa le gatesc in variante cat mai sanatoase, dar in acelasi timp si gustoase. Ultima varianta, paste cu spanac si mozzarella, pe care am incercat-o mi-a placut atat de mult incat trebuie neaparat sa o imparatsesc si cu voi. Ca sa faci paste cu spanac si mozzarella ai nevoie de 250 de grame de paste fainoase, 200 de grame de frunze de spanac proaspat, 50 de grame de mozzarella, 25 de grame de unt, doua fire de usturoi verde, ulei de masline extravirgin aromat cu busuioc (optional), sare si piper dupa gust, apa pentru fiert pastele. Fierbem pastele in apa cu sare, conform intructiunilor de pe ambalaj. Pentru ca ingredientele din paste difera de la producator la producator, este bine sa respectam timpii de fierbere recomandati pe ambalaj. Strecuram pastele si le lasam la o parte. Cat timp se fierb pastele avem timp sa spalam foarte bine spanacul, frunza cu frunza, si sa indepartam coditele. Intr-o tigaie topim untul si adaugam usturoiul tocat marunt. Il lasam un minut sa se inmoaie, apoi adaugam spanacul. Il lasam si pe el, cat sa se inmoaie si sa piarda din volum, pret de vreo doua minute. Adaugam pastele fierte peste spanac, adaugam jumatate din cantitatea de mozzarella si mai lasam jumatate de minut. Servim pastele imediat, cu restul de mozzarella deasupra, sare si piper dupa gust si optional, cu ulei de masline aromat cu busuioc. Rasfoieste toata colectia de retete cu paste, aici 100 de g de paste cu spanac si mozzarela contin: 312 calorii, 13 g proteine, 2,3 g lipide, 52 carbohidrati Pofta buna!