Paste cu sos napoletan

Paste cu sos napoletan

Sosul napoletan este o adevarata revelatie. Nici nu ai crede ca intr-un mod atat de simplu se prepara ceva atat de special si de bun la gust. Paste cu sos napoletan inseamna orice fel de paste (inclusiv ravioli), pe care le fierbi conform instructiunilor de pe pachet, si sos… napoletan.

     

Cand pastele sunt gata scurge apa si lasa-le intr-un loc cald. Pentru sosul napoletan ai nevoie de doua capatane intregi de usturoi, zece rosii mari si foarte bine coapte, sare, piper, trei linguri cu ulei, o cana de apa (sau supa de carne, ori de legume), o lingurita de cimbru uscat si o lingurita de oregano sau busuioc.

Pune rosiile taiate in doua, intr-o tava larga care merge la cuptor. Pune in tava si usturoiul intreg stropeste totul cu ulei, pune sare si piper si presara, peste rosii, cimbrul uscat.

Coace rosiile, in cuptorul bine incins in prealabil, pentru 30-40 de minute. Cand rosiile si usturoiul sunt bine coapte, scoate miezul usturoiului din camasa de foi (iese foarte usor), si pune-l impreuna cu rosiile si sosul din tava intr-un blender.

Mixeaza totul. Adauga apa sau supa pana ce sosul ajunge la consistenta unei smantani subtiri. Potriveste de sare si piper, pune coriandru sau busuioc uscate si adauga sosul napoletan, din belsug peste paste, si savureaza o delicioasa mancare italiana! O portie are circa 170 de calorii.