Paste cu sos bolognez

Paste cu sos bolognez

Ingrediente pentru 4 portii:
-1 ceapa, 1 catel de usturoi,
-1 morcov,
-1 betigas de telina,
-250 grame rosii,
-4 linguri cu ulei, 300 grame carne tocata de vita,
-sare, piper,
-1/2 de lingura cu boia dulce,
-4 frunze de busuioc,
-1/2 de cub-condiment pentru supa, 150 ml de apa,
-2 linguri cu sos de rosii,
-50 ml de vin rosu,
-400 de grame de paste,
-parmezan ras.

 

Mod de pregatire
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Morcovul si telina se spala se curata si se maruntesc. Rosiile se oparesc, se decojesc, se taie in patru bucati si apoi li se scot cotoarele.

 

Se incinge uleiul intr-un vas mare si se prajesc legumele, in afara de rosii. Apoi se adauga carnea tocata si se amestecand mereu. Se presara piper si sare, se adauga cubul condiment si apa.

 

Se adauga rosiile, sosul de rosii. Se acopera vasul, care se lasa la foc mic timp de 45 de minute. La final se adauga vinul si se mai lasa vasul pe foc pentru pret de 10 minute.

 

Se pune intr-un vas 1 litru de apa, sare si se pune pe foc. Se varsa pastele si se lasa la fiert. Dupa ce s-au fiert se cost usor, se scurg si se pun in farfurii. Deasupra se toarna sosul si parmezanul ras.

 

Valoarea nutritiva
O portie are: 840 Kcal, 42 grame de proteine, 42 grame grasimi, 79 grame carbohidrati.

 

Pofta buna!