Cred ca tuturor ne plac pastele. Mie imi plac in special cele preparate in casa. Daca de obicei, am grija sa va povestesc despre retete cat mai dietetice, de data asta am sa fac o exceptie si am sa va rasfati cu o reteta mediteraneana, probabil una dintre cele mai populare si mai gustoase: paste cu smantana. Chiar daca tineti cura de slabire, sau va luptati sa va mentineti silueta, aveti voie sa mancati, dar cu masura. Ca sa faci paste cu smantana ai nevoie de doua oua, faina, 200 ml de smantana dulce pentru gatit, 30 de grame de keizer (optional), o ceapa mica, putin ulei de masline sare, piper dupa gust si vreo patru linguri cu parmezan ras. Puneti multa apa la fiert (vreo 2 litri), cu sare (o lingurita de sare). In robotul de bucatarie, spargeti ouale. Adaugati cate putina faina. Mixati si adaugati faina, pana cand aluatul se faramiteaza…trebuie sa arate ca niste farmituri de paine. Daca strangeti cateva farmituri din acestea intre degete, trebuie sa se lipeasca intre ele. Rasturnati compozitia obtinuta intr-un vas si strangeti faramiturile in maini pana obtineti o bucata de aluat. Framantati-l cateva secunde. Impartiti-l in doua. Dati fiecare bucata prin masina de paste de cateva ori de la sectiunea cea mai mare, pana la cea mai mica, pana obtineti o foaie de grosimea dorita. Taiati taglierini, folosind masura cea mai mica pentru taiat taitei a masinii.I.-am pudrat cu faina si i-am asezat pe o hartie. Am facut la fel cu a doua bucata de aluat. Am terminat la timp, exact cand apa a inceput sa fiarba. Am pus taglierini in apa clocotita si i-am fiert pentru 3 minute. Apoi i-am mai lasat doua minute sub capac. Le-am strecurat de apa. In tot acest timp, am taiat marunt o ceapa si am pus-o la calit intr-o lingura de ulei de masline. Am adaugat si niste bucatele de kaizer afumat, care s-a rumenit putin. Cand ceapa s-a inmuiat, am adaugat smantana dulce. Am asezonat cu sare si piper. Am lasat smantana sa dea cateva clocote sa se ingroase putin – nu mai mult de 2-3 minute. Am adaugat taglierini, am amestecat usor pentru a-i acoperi uniform cu sos. Am ras parmezan deasupra si gata! 100 de g de paste cu smantana contin 290 calorii, 7 g proteine, 10 g lipide, 33, 2 g carbohidrati. Pofta buna!