Paste cu dovlecei, pesto si anghinare

Paste cu dovlecei, pesto si anghinare

Pastele cu dovlecei, pesto si anghinare sunt un fel de mancare adorat mai ales de vegetarieni. Se fac foarte usor si sunt foarte sanatoase.

Ingrediente:

– 2 dovlecei curatati;
– o ceasca de rosii uscate;
– 6 inimi de anghinare;
– migdale;
– busuioc proaspat;
– morcovi sau ciuperci (ce va place);
– 2-3 catei de usturoi;
– ulei de masline;
– 2 linguri de suc de lamaie;
– 2 linguri de pesto;
– piper;
– sare;
– seminte de pin.

Mod de preparare:

1. Tocati dovleceii si morcovii cubulete.
2. Anghinarea tocati-o si pe ea fasii.
3. Puneti la calit in ulei de masline usturoiul tocat marunt. Aveti grija sa nu se arda.
4. Adaugati morcovii sau ciupercile, anghinarea si dovleceii si lasati-le sa se caleasca. Mai adaugati ulei de masline daca mai este nevoie.
4. Fierbeti pastele al dente (nu conteaza ce fel de paste aveti).
5. La final puneti pastele in tigaie, adaugati busuiocul proaspat, migdalele, piperul, sarea, rosiile uscate si cele 2 linguri de pesto.
6. Serviti cu parmezan si rucola.

Pofta buna!