Dovleacul este una dintre vedetele toamnei, asa ca trebuie sa-l punem pe masa cu mandrie, sub orice forma. Desi te-ai astepta poate sa-ti sugerez o reteta de placinta, te provoc astazi sa incerci pastele cu dovleac. Dupa ce o sa mananci o data, o sa incepi sa experimentezi si sa mai adaugi ingrediente care iti plac. Ingrediente 600 grame de dovleac taiat cubulete 350 de grame de paste (de care ai prin bucatarie) 4 catei de usturoi 2 linguri de ulei de masline 2 linguri de parmezan ras Caleste cubuletele de dovleac in uleiul de masline incins, alaturi de usturoi si lasa-le pe foc pana cand incep sa se rumeneasca putin. Adauga o jumatate de cana de apa si tine la foc mare timp de 15 minute, amestecand continuu. Pune pastele la fiert, scurge-le (ai grija sa mai lasi putina apa in care au fiert) si adauga-le peste dovleac. Adauga lingura de parmezan, amesteca si serveste-le calde. Pofta buna!