Paste cu ciuperci

Paste cu ciuperci

 Vrei sa mananci ceva care sa iti tina de foame dar in acelasi timp sa mai reduci consumul de carne? Atunci incearca aceasta reteta de paste cu ciuperci.

 

Ingrediente de care ai nevoie

paste integrale

ciuperci

sare

ulei de canola

ceapa rosie

usturoi

branza parmezan

smantana

salvie proaspat maruntita

piper negru

 

Cum se prepara

Fierbe ciupercile in apa. Cand sunt aproape gata taie-le bucatele. Pastreaza apa in care au fiert pentru mai tarziu.

Fierbe pastele cu un pic de sare pana cand sunt aproape gata. La final le scurgi de apa.

Intr-o tava mare pune o lingura de ulei si lasa sa se incalzeasca la foc mediu. Adauga ciupercile, usturoiul, ceapa rosie. Le lasi sa se faca sote 5 minute si amesteci frecvent. 

Da focul la minim si adauga in tigaie si pastele. Toarna deasupra o parte din apa de la ciuperci. Pune un pic de branza parmezan si cateva linguri de smantana. Adauga sare si piper dupa gust. Este timpul si pentru frunzele de salvie. Pune cateva picaturi de ulei si amesteca. 

 

O portie are in jur de 400 de calorii, insa un gust divin!