De cate ori n-am avut o pofta nepotolita de cartofi prajiti? Eu sufar de pofta asta cel putin o data pe saptamana, asa ca am devenit mult mai creativa in bucatarie. In loc sa prajesc cartofii, i-am copt. Apoi, m-am gandit ca pot sa fac gustarea asta si mai sanatoasa daca inlocuiesc cartofii plini de carbohidrati simpli si amidon cu banalul pastarnac. De atatea ori, uitam ca pastarnacul e o leguma radacinoasa senzationala, de o savoare inedita, pe cat de ieftin pe atat de versatil in bucatarie. Reteta asta poate fi o gustare extraordinara pentru pofticiosi sau o garnitura nemaipomenita pentru carne. Recomand servirea cu iaurt fie el din lapte animal sau din lapte de caju/migdale sau alte variatiuni vegane. Daca inlocuim uleiul de masline cu 50ml apa cu sare, reteta ne poate servi in orice cura de slabire, ba mai mult poate fi acel ceva de rontait de care avem nevoie atunci cand incercam sa ne lasam de fumat. Cu pastarnacul la cuptor, pofta nu numai ca vine mancand, ci si ramane potolita. Pofta buna! Citeste si Iaurtul – Alimentul Saptamanii