Part-time vegetarian

Part-time vegetarian
Nu ma pot trezi intr-o dimineata spunand ca de azi sunt vegetariana. Am nevoie de pasi mici in decizii atat de radicale. Iata de ce, incepand cu 1 ianuarie am inceput drumul spre vegetarianism. Momentan sunt part-time vegetariana, adica pana la ora 18. 
 
M-a inspirat jurnalistul Mark Bittman de la "The New York Times". Specializat pe sectiunea alimentara si implicat in protectia mediului, barbatul se confrunta cu crestere in greutate, probleme cu somnul si colesterol ridicat, cand a decis sa adopte un regim de viata sanatos.
  
Ce inseamna part-time vegetarian ? E simplu, pana la 6 seara faci tot posibilul sa nu te atingi de carne. Arunci, pentru siguranta, tot ce inseamna junk food sau snack-uri. 
 
Necesarul de vitamine ti-l asiguri din fructe, legume si cereale integrale iar cina poate fi un deliciu cu putina carne usoara si un pahar de vin. 
 
Procesul de trecere la un meniu complet vegetarian este complicat daca nu ai destul vointa. Si eu nu am, iata de ce prefer jumatatile de masura in cazul asta. 
 
Tin sa mentionez ca odata ce incepeti un asemenea regim veti slabi vizibil. Cu o singura conditie : sa nu exagerati cu numarul de calorii la masa de seara. 
 
Atentie insa, desi multi considera dieta vegetariana ca pe o dieta castigatoare prin insasi natura ei, lucrurile nu stau chiar atat de roz precum s-ar dori.
 
Foarte multe alimente utilizate in aceste diete contin grasimi si zaharuri care nu ajuta in nici un caz la scaderea in greutate, ba chiar dimpotriva.
 
 Despre capcanele din dieta vegetariana, vorbim in episodul urmator.