Ingrediente: 140ml apa calda 140ml lapte cald 2 lingurite de sare (masina de paine are o lingurita de plastic speciala cu 2 capete –unul mic si unul mare – la sare folosim capatul mic) jumatate de lingura zahar (vorbesc din nou despre lingura de plastic (partea mai mare) de la masina de paine) 450gr faina alba un pliculet drojdie uscata (7gr) Ingredientele se pun in cuva aparatului de paine in ordinea in care sunt scrise mai sus. Setam aparatul pentr programul de framantare si dospit (fara coacere) si il pornim. In functie de aparat, etapa aceasta dureaza cam o ora si jumatate. Aluatul o sa creasca tare frumos pentru ca masina il si incalzeste usor si plus ca nu intra curenti de aer pe acolo. Scoatem aluatul si il impartim in 8 bucati. Le dam o forma ovala fara sa framantam. Aranjam bucatile de aluat intr-o tava, pe hartie de copt si mai lasam la crescut inca 30 minute. Apoi le ungem cu lapte si le dam la cuptor tot pentru 30 minute. De data aceasta eu am presarat deasupra sare aromata. In cuptor, odata cu chiflele, punem si un vas mic de apa. Habar n-am de ce. Asa am vazut si eu pe la altii. ๐ S-aveti pofta!