Paine cu dovleac

Paine cu dovleac

Oficial a inceput toamna, din moment ce zilele innorate incep sa se inmulteasca, dar asta-i prilej sa stai mai mult prin casa si sa experimentezi retete noi. De exemplu, ai facut vreodata paine cu dovleac? Ar trebui sa incerci, caci e super simplu!

Dureaza doar 10 minute pana amesteci ingredientele si dupa 55 de minute de asteptare, cat sta la cuptor, te alegi cu 2 paini delicioase cu dovleac. 

Ingrediente 
  • 2 cani de dovleac ras
  • 3 cani de faina 
  • 2 cani de zahar
  • 1 cana de ulei
  • 3 oua
  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 2 lingurite de scortisoara
Amesteca uleiul, vanilia, zaharul, ouale, dovleacul, iar separat, intr-un alt bol, pune la un loc faina, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt si scortisoara. Adauga ingredientele ude peste cele uscate, amesteca-le bine si pune-le in doua forme de chec unse cu unt. 
 
Tine-le la cuptor pentru 45 – 55 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.