In frumoasa traditie a zilei de joi, cand ne bucuram pentru ca sfarsitul de saptamana bate la usa, am pregatit ceva dulce. Un dulce lejer, gustos si, bininteles, sanatos. Paine cu banane. Un chec simplu, numai bun de luat la serviciu, perfect pentru o gustare. Ca sa faci paine cu banane ai nevoie de 120 de grame de unt, trei banane potrivite si bine coapte (exact cele pe care nu le mai manaica nimeni pentru ca sunt prea coapte), 150 de grame de zahar, un ou mare, 300 de grame de faina, vanilie, un varf de lingurita de scortisoara macinata, un plic de praf de copt,un varf de cutit de sare, o mana zdravana de nuci tocate marunt. Pregateste o forma de chec clasica. Trebuie unsa cu unt si tapetata cu putina faina. Topeste untul, fara sa il las si fiarba. Striveste bananele pana rezulta o pasta. Adauga peste piureul de banane untul topit, zaharul, oul batut putin inainte, scortisoara si vanilia. Amesteca totul bine si adauga incet faina, in care ai amestecat deja praful de copt si sarea. Omogenizeaza bine. Adauga nucile si rastoarna compozitia in tava. Coace paine cu banane pentru 45-50 de minute la foc moale, in cuptorul bine incins in prealabil. Este gata cand a crescut frumos, s-a rumenit si s-a crapat usor la mijloc. Scoate painea cu banane din tava cand s-a racorit bine, ca sa nu se rupa. Feliile de paine cu banane sunt delicioase simple, dar merg de minune cu gem sau sirop de fructe.