Pachetele de somon

Pachetele de somon

Un aspect pe care cred ca putini il cunosc, pentru ca zau, nu-mi explic refuzul unora de a manca peste in detrimentul carnii de porc, care are grasimi. Sau poate, ca vechile obiceiuri, mai putin sanatoase, sunt mai puternice decat orice tentativa, fie ea cat de mica, de a aduce o schimbare in stilul de viata.

 

Si-atunci, acelora dintre voi care va doriti sa slabiti sau dupa caz doar sa va mentineti in forma, le-am pregatit o reteta sanatoasa si foarte gustoasa. Este pe baza de peste. Aveti idee despre ce poate fi vorba? Reteta de azi se numeste: pachetele de somon.
Pentru patru portii de pachetele de somon aveti nevoie de: 4 x 175 de grame de file de somon, 4 lingurite cu ulei de masline, un fir de marar, sare si piper negru (macinat), un foietaj pentru pateu.

 

Astfel, prima data se taie patru bucatele de foaie de copt si respectiv patru bucati de foaie de aluminiu. Foile de aluminiu trebuie sa fie suficient de mari, caci ele vor fi”casutele” fileurilor de somon. Foile de aluminiu se asaza intr-o tava, deasupra acestora se pun foile de copt. Acestea se ung cu ulei de masline si apoi se pun fileurile de peste. Fileurile de somon se stropesc cu ulei de masline, otet balsamic si se pun cateva frunzulite de marar.

 

Dupa care, cu multa delicatete, se impacheteaza pachetele si se lasa sa stea in cuptor pret de opt minute la o temperatura de 220 de grade Celsius. Nu va speriati daca pestele va capata o culoare mata, caci acesta este semnul ca s-a facut.

 

Sa aveti pofta!