Oua umplute cu ceapa verde si crema de branza

Oua umplute cu ceapa verde si crema de branza

Ceapa verde este, ca si alte legume care contin alil, un adevarat medicament care ajunge in farfuria noastra. Cea mai multa forta o are ceapa verde de primavara, de aceea e bine sa profitam cat inca mai gasim ceapa verde de gradina la tarani. Pentru cei care nu tin post, in schimb au in perioada aceasta de primit musafiri, sau nu mai stiu cum sa convinga copiii sa manance oua, avem astazi o delicioasa reteta de oua umplute cu crema de branza si ceapa verde.

Ingrediente pentru oua umplute cu crema de branza si ceapa verde

– o legatura de ceapa verde, tocata marunt cu frunze cu tot

– 1 lingura de smantana

– 100 g de feta de capra

– marar proaspat

Mod de preparare oua umplute cu crema de branza si ceapa verde

Se paseaza feta cu lingura intr-un bol si se adauga mararul tocat. Apoi se incorporeaza smantana, amestecandu-se bine pana cand crema de branza este moale si omogena. Acum amestecam si ceapa verde in compozitie. Pastrati o parte din ea pentru a o presara dupa ce ati umplut ouale.

Oule fierte se taie in lung, se scot galbenusurile si se umple albusul cu crema de branza, decorand apoi cu fceapa ramasa. Puteti pasa galbenusurile si le puteti amesteca cu cepa verde tocata deasemenea, si puteti itninde aceasta compozitie pe felii prajite de secara, pentru a suplimenta tava cu apetitive ๐Ÿ™‚

Pofta buna la oua umplute cu crema de branza si tartine cu crema de galbenusuri!