Oua florentine

Oua florentine

Ouale florentine sunt foarte bune ca aperitiv, insa pot fi consumate si ca fel principal.

Ingrediente:

– o lingura de unt;
– 1 kg spanac proaspat;
– 2 rosii;
– o lingurita de nucsoara;
– 4 oua;
– o ceasca smantana;
– 50 g branza cheddar rasa (e bun si cascavalul);
– 50 g branza parmezan rasa;
– sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

1. Tineti spanacul cateva minute in apa clocotita cu putina sare.
2. Puneti untul intr-o tigaie.
3. Dupa ce se topeste untul, adaugati spanacul si amestecati-l cu untul;
4. Amestecati in continuu pana se inmoaie si apa se evapora.
5. Adaugati rosiile tocate marunt, sarea, piperul si nucsoara.
6. Impartiti spanacul in 4 portii;
7. Spargeti cate un ou si puneti-l pe fiecare portie.
8. Puneti peste fiecare ou sare, piper, putina smantana, branza cheddar si parmezan.
9. Bagati tava sau castroanele la cuptor pentru 10 minute.

Daca vi se pare complicat sa folositi cuptorul, puteti sa faceti ouale ochiuri separat si sa le puneti peste spanac.

Pofta buna!