Ingrediente pentru 4 portii: -200 grame de orez, -sare, -400 grame piept de pui, -6 linguri cu sos de soia, -250 de grame ciuperci albe mici, -1 ardei gras verde, 1 ardei rosu mic, -1/2 de legatura de ceapa verde, -6 linguri cu ulei, -1 lingura cu ghimbir proaspat tocat, -4 linguri cu sherry, -sare, piper negru macinat. Mod de preparare Se spala orezul. Se pune apa si sare intr-un vas, se lasa apa sa dea in clocot apoi se adauga si orezul, care se lasa la fiert timp de 30 de minute. Puiul se spala si se taie transversal in fasii subtiri, perpendicular pe directia fibrelor. Peste carnea de pui se toarna sosul de soia si apoi se lasa la rece. Ciupercile se spala, se curata si se taie in felii. Ardeii se taie, se scot cotoarele si semintele. De asemenea, ceapa se taie marunt. Puiul se scoate din vasul in care a stat la marinat, se scurge sosul, Se pune ulei intr-o tigaie adanca se se prajesc timp de 5 minute bucatile de pui. In uleiul care a ramas se prajesc legumele la foc mare timp de 3 minute, amestecandu-se continuu. Se adauga ghimbirul si restul de marinata. Apoi se adauga bucatile de carne si orezul. Se presara piper si sare, dupa care amestecul se incalzeste. Valoarea nutritiva O portie are: 500Kcal, 29 grame proteine, 21 grame grasimi, 47 de grame carbohidrati. Pofta buna!