Orez prajit cu ou si legume

Orez prajit cu ou si legume

Daca ati fost pe la restaurantul indian sau chinezesc si v-ati intrebat de ce e orezul asa de bun, raspunsul e simplu: este prajit. Azi va recomandam orez prajit cu ou si legume. Este delicios si usor de preparat.

Ingrediente:

– o cana si jumatate de orez;
– 2 oua;
– 2 morcovi tocati cubulete mici;
– 1 ceapa;
– 3-4 catei de usturoi tocati marunt;
– putin ghimbir pisat (optional);
– 1 ardei gras tocat marunt;
– mazare si fasole verde congelata, cata va place;
– ulei de masline;
– 1-2 linguri sos de soia.
– patrunjel;
– putin turmeric pentru culoare (optional).

Mod de preparare:

1. Fierbeti orezul al dente si lasati-l sa se raceasca bine. Dupa racire amestecati-l cu o lingura de ulei de masline.

2. Puneti intr-o tigaie uleiul de masline si dupa ce se incinge adaugati ceapa cu morcovul, ghimbirul, usturoiul, mazarea si ardeiul rosu. Lasati-le sa se caleasca vreo cateva minute. Adaugati o jumatate de lingurita de turmeric.

3. Faceti un fel de gaura intre legume si aruncati acolo ouale batute bine, amestecati-le pana incepe sa se faca, dupa care incorporati-le cu toate celelalte ingrediente.

4. Adaugati orezul si amestecati-l cu legumele. Amestecati in continuu ca sa nu se lipeasca.

5. Adaugati 1-2 linguri de sos de soia, in functie de cum va place. Sare s-ar putea sa nu mai fie nevoie, avand in vedere ca sosul de soia este destul de sarat.

6. Ornati cu patrunjel.

Pofta buna!