Am fost inspirat de celebrarea de zilele trecute a noului an chinezesc asa ca am hotarat sa va pregatesc ceva in ton cu evenimentul: orez cu porc si legume. Nu este chiar o reteta chinezeasca, ci una adaptata gusturilor noastre. Voi insa puteti sa dati frau liber imaginatiei si sa o condimentati cum doriti. Ingrediente orez cu porc si legume 100 g carne slaba de porc 200 g orez 100 g fasole verde congelata 1 morcov 1 lingurita de otet balsamic 1 lingurita de ulei de susan 1 lingurita de seminte de susan 1 lingurita de zahar brun 2-3 linguri ulei de floarea soarelui Un varf de lingurita de ghimbir praf Putina zeama de lamaie Sare si piper Mod de preparare orez cu porc si legume Carnea o taiem fasii si o condimentam cu sare, piper, otet balsamic, ulei de susan, ghimbir si zahar brun. O lasam la frigider pentru doua oare sa se intrepatrunda aromele. Fierbem orezul in apa cu sare. Fasolea verde la fel. Morcovul il tcuratam si il taiem bastonase. Morcovul si carnea le punem la prajit in putin ulei vegetal pentru 5-6 minute, avand grija sa se gateasca uniform. Servim orezul cu fasolea verde deasupra si carnea cu morcovi, toate stropite cu putina zeama de lamaie. 100 g orez cu porc si legume contin: 286 g calorii, 8,9 g proteine, 1,3 g lipide si 25 g carbohidrati Pofta buna!