Orez cu morcovi, ghimbir si ciuperci

|Livia Caled |
Orez cu morcovi, ghimbir si ciuperci
Pilaful cu morcovi si ciuperci este o reteta lejera, potrivita pentru orice anotimp. Merge servit ca garnitura, dar si ca fel principal, daca il combinam cu o salata verde. 
 
Ingrediente:
– 4 morcovi;
– 2 ardei grasi;
– 1 cutie ciuperci sau ce alte ciuperci va plac;
– 5 linguri ulei;
– 2 cepe;
– 300 grame orez;
– 1 legatura patrunjel;
– putin ghimbir.
 
Mod de preparare:
Mai intai, tocati marunt morcovii, ardeii si ceapa, puneti-le pe toate la calit in uleiul de masline, nu foarte mult ca sa nu se transforme in grasimi nesanatoase. Adaugati ghimbirul tocat marunt, aproape facut pasta, dupa care putina apa si sare. Lasati sa mai fiarba, pana cand incep sa se inmoaie. Adaugati 2-3 cani de apa si ciupercile. Separat fierbeti orezul, iar cand este aproape gata, adaugati-l peste combinatia din tigaie. Nu-l lasati sa se inmoaie.La sfarsit puneti patrunjel tocat sau ce alte ierburi va mai plac.
 
 
Pofta buna!

Distribuie articolul pe:

COMPANIA utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile cu cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie.

Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

Puteți merge chiar acum și să vă exprimați acordul individual la nivel de cookie: