Ce va trebuie: Un bol de orez cu bob lung fiert simplu, fara sare sau ulei Partea alba de la cateva cepe verzi Un castravete proaspat (optional) – fara coaja Sare aromata Boia de ardei dulce Iaurt gros Reteta aceasta se preteaza foarte bine la tipurile de orez mai fistichii dar merge perfect si cu un orez clasic. Ideea principala este sa cumparati un orez mai de calitate, unul care sa nu se faca piure ci ale carui boabe raman intregi dupa ce au fiert. Ceapa si castravetele le taiem cat mai mici. Nu le punem la robot, caci nu vrem sa iasa piure…faceti un efort si taiati-le cu cutitul, cat mai mici posibil. Sarea aromata o puteti pregati singuri, amestecand in robot sare si condimentele voastre preferate. Fierbem orezul 15min in apa nesarata si il lasam sa se raceasca bine. Aceasta este o salata rece deci nu va grabiti cu asamblatul. Amestecam orezul fiert cu sarea si legumele. Servim cu iaurt si presarat cu boia! Delicios, zero grasimi si doar 80 calorii/portie! S-aveti pofta!