Orezul este o mancare de baza pe majoritatea continentelor si, gatit in anumite moduri este extrem de sanatos si benefic sanatatii. El poate constitui o masa sanatoasa sau poate fi servit ca o garnitura, ca si in acest caz. De fiecare data cand prepar orez, imi place sa imi folosesc imaginatia si sa il condimentez diferit. De asemenea imi place sa folosesc soiuri deiferite de orez, pentru o mai mare diversitate. Ingredientele: 250 gr, orez basmati amestecat cu orez salbatic 3 ciocanele de pui 1 morcov 1 ceapa 1 ardei gras sare, piper o lingura de parmezan ras Ceapa si ardeiul se taie marunt. Morcovul se da prin razatoarea mica. Se pun la prajit in 2-3 linguri de ulei. Dupa ce ceapa s-a inmuiat, se adauga ciocanelele si apa cat sa le acopere. Se lasa la fiert sub capac 20 de minute. Apoi, adaugam orezul pe care il mai fierbem 20 de minute. Completam cu apa daca este nevoie (cate putin). La final, adaugam o lingura de parmezan ras. 100 de grame de orez cu ciocanele de pui contin: 352 calorii, 34 gr proteine, 12,3 gr. lipide si 24,4 gr. carbohidrati Pentru un aport mai mic de calorii si lipide puteti renunta la parmezan si puteti indeparta pielea de pe ciocanelele de pui. Tips: Orezul astfel gatit se poate consuma si in post daca inlocuim carnea cu ciuperci si renuntam la parmezan. Procedeul de preparare va ramane neschimbat. Pofta buna!