Cum folosesc de multa vreme fructele uscate in combinatie cu ingrediente sarate si cunosc efectul pe care il au, am presupus ca o asemenea apropiere nu va aduce nimic rau. Rezultatul a fost un orez, parfumat, gustos si aspectuos. Va invit sa-l incercati cu incredere orez basmati cu fructe. O precizare: desi pare un desert, orez basmati cu fructe este o garnitura rafinata sau o mancare in sine. Ca sa faci orez basmati cu fructe ai nevoie de o mana de fructe uscate amestecate: prune, mere, caise, stafide, piersici, o cana de orez basmati alb, 600 ml apa (sau lapte), o ceapa alba, un morcov, jumatate de ardei gras, sare si piper dupa gust, o lingura ulei de masline. Ceapa morcovul si ardeiul, le-am taiat marunt si le-am pus la calit in ulei de masline. Am condimentet cu sare si piper dupa gust. Dupa ce ceapa a devenit moale, am adaugat apa si am lasat-o sa fiarba cca 20 de minute. Am adaugat orezul si l-am mai lasat sa fiarba aprox 10 minute la foc mic, amestecand din cand, cu grija pentru a nu sparge boabele de orez. La final am adaugat fructele taiate cubulete. Am oprit focul si am lasat orezul acoperit pentru cinci minute. Avantajul folosirii unui orez de buna calitate sta in faptul ca nu se sparge usor la fierbere, ramane intreg si nu devine un terci. Atentie insa la durata de fierbere. Trebuie gustat din cand in cand sa nu se fiarba nici prea mult, dar nici sa ramana tare. Daca orezul nu este fiert, insa a absorbit tot lichidul, puteti sa mai adaugati apa sau supa de legume sau supa de carne, cate putin, pana atingeti consistenta dorita. 100 g de orez basmati cu fructe uscate, contine: 393 calorii, 9,1, g proteine, 1,3 g lipide, 72 g carbohidrati Pofta buna!