Ingrediente pentru omleta: 8 oua mari ½ lingurita sare 4 lingurite unt sau margarina Patrunjel pentru decor Ingrediente pentru umplutura: 450 g sparanghel 110 g branza Guyere rasa (daca nu gasiti branza Guyere puteti folosi branza svaiter, jarlsberg, sau parmezan proaspat) 1/8 lingurita piper negru Mod de preparare: 1. Intr-o tigaie adanca, adaugati apa si fierbeti sparanghelul la foc mare. Cand incepe sa fiarba, dati focul la mediu-mic si lasati sa fiarba (fara capac) pana cand se inmoaie sparanghelul. Scurgeti sparanghelul si clatiti cu apa rece. 2. Presurati piper peste branza Guyere. 3. Pentru omleta : Intr-un castron mediu, cu un tel, bateti ouale, sarea si 100 ml apa rece. 4. Topiti o lingura de margarina sau unt intr-o tigaie de 20 cm, la foc mediu. 5. Turnati cate 100 ml de compozitie de oua in tigaie si lasati cam un minut. 6. Presarati un sfert din compozitia de branza si apoi un sfert din compozitia de sparanghel, peste omleta. 7. Intoarceti o parte din omleta astfel incat sa obtineti un semicerc, puneti in farfurie si decorati cu patrunjel. 8. Repetati pana obtineti cele 4 omlete. Informatii nutritionale: O portie contine 310 calorii, 23 g grasimi dintre care grasime saturata 9 g, colesterol 457 mg, sodiu 540 mg, carbohidrati 3 g si proteine 23 g. Pofta buna!