Oboseala cronica

Oboseala cronica

Oboseala cronica este boala secolului. De cele mai multe ori, ritmul la care ne obliga viata de zi cu zi face ca simptomele epuizarii sa nu fie luate in seama, ceea ce, in timp, duce la instalarea oboselii cronice. Grav este faptul ca semnele care anunta oboseala cronica nu sunt neaparat legate de nevoia de a dormi, astfel ca acestea se manifesta sub alte forme, de cele mai multe ori neluate in seama.

Senzatia permananta de foame este unul din semnele foarte comune in spatele caruia se ascunde oboseala cronica. Epuizarea implica un consum haotic de energie, da peste cap mecanismele delicate care regleaza senzatia de foame, iar de aici si pana la nevoia de a manaca in continuu nu mai este decat un pas. Efectele sunt de doua ori rele. In primul rand acumulezi kilograme, iar in al doilea rand obligi organismul la un efort suplimentar care va accentua si mai mult starea de oboseala. Solutia este o cura de somn asociata cu un regim alimentar bogat in fructe si legume, care asigura un aport benefic de vitamine si minerale care reechilibreaza metabolismul.

Oboseala cronica este un risc suplimentar pentru instalarea infectiilor virale. Asa ca daca o duci din raceala in raceala, cauza nu este neaparat un sistem imunitar slabit, ci oboseala cronica. Aportul crescut de fructe te poate ajuta, iar daca la aceasta nu asociezi si momente de relaxare si de odihna activa nu vei putea depasi perioada.

Iritabilitatea si nervozitatea crescuta, lipsa de concentrare, o stare generala proasta descriu toate simptome ale oboselii cronice. Suprasolicitarea intelectuala este de cele mai multe ori insesizabila, dar efectele sunt deosebit de neplacute. In plus toate aceste stari nu fac decat sa-ti afecteze si sa-ti diminueze randamentul. In ciuda faptului ca vei incerca sa-ti duci sarcinile la bun sfarsit, sansele de reusita sunt minime. Cea mai buna solutie este o pauza. Cele mai multe din aceste simptome dispar sau macar se amelioreaza considerabil dupa doua zile de odihna. Asta insemnand opt ore sanatoase de somn, exercitii fizice usoare si un program relaxant, departe de obligatiile cotidiene, scrie Prevention.

Finalul de saptamana este cel mai bun moment in care iti poti incarca bateriile. Variatiile de ritm si un program relaxant in week-end sunt o cale foarte utila pentru a combate si preveni oboseala cronica.