In afara de numarul de calorii, valoarea indicelui glicemic este foarte importanta pentru persoanele aflate la dieta. Cu cat indicele glicemic este mai mic, cu atat mancarea este mai sanatoasa si cu potential mai scazut de ingrasare. In plus, alimentele cu indice glicemic scazut sunt foarte satioase, ceea ce inseamna ca tin de foame si regleaza apetitul. Din aceasta categorie, iti vom oferi o retete delicioasa pentru masa de pranz. Salata curcubeu cu ton Timp de preparare: 15 minute 4 portii 350 calorii/portie Ingrediente: 1 ardei gras rosu feliat 1 morcov mare razuit 340 grame boabe de porumb din conserva 150 grame mazare dulce 6 baby sfecla rosie coapta si taiata in sferturi 185 grame ton din conserva, in suc propriu 100 grame maioneza light 1 lingura suc de lamaie 2 lingurite mustar 1 lingura de apa Frunze de salata verde 1 ceapa verde tocata Mod de preparare: Intr-un bol mare, amesteca ardeiul, morcovul, porumbul, mazarea, sfecla si tonul. Intr-un bol mic amesteca maioneza, sucul de lamaie, mustarul, apa, sare si piper. Intr-un alt bol mare aseaza frunzele de salata si umple-le apoi cu compozitia din primul bol mare si asezoneaza cu sosul din bolul mic. Presara pe deasupra ceapa verde tocata. Salata trebuie servita imediat.