Doar in Bucovina mesele normale se transforma in ospete pe cinste, de la care nu pleci pana nu-ti trec pe sub nas 5-6 feluri de mancare. Aici e paradisul iaurtului si aici curg valuri de Nutriday peste bucatele aburinde. In paradisul deliciilor bucovinene, iaurtul si smantana sunt invitati speciali la fiecare masa. Potolesc fierbinteala bucatelor si le ajuta sa nu cada greu la stomac pe fiecare dintre preparatele cu influente din Austro-Ungaria, Polonia, Rusia si Turcia. Patura groasa de iaurt defineste insasi gustul unui bors de urechiuse – facut ca la mama Bucovina acasa : cu peste afumat, imprietenit cu hribi taiati si ceapa prajita. Nutriday face cinste si unui bors de sfecla in care cartofii fierti stau cuminti, acoperiti de deliciosul iaurt. Bucovina e locul in care supa de visine bolboroseste molcom in ceaun, asteptand gurile hulpave. Pe meleagurile astea nordice, iaurtul imbratiseaza rasolul scaldat in crema de hrean si se insoteste gentil painea de casa, scoasa dintr-un cuptor fierbinte. Nici o masa fara iaurt nu merge in Bucovina. Cum sa privezi puiul cu mamaliga la ceaun, de o portie zdravana de iaurt?! Asa sec, isi pierde toata savoarea. Unde mai pui ca sarmalutele bucovinene, sulemenite in fruze de stevie, sunt lipsite de orice gust cand sunt parasite de iaurt. O masa bucovineana nu se incheie fara papanasi sau vestitele poale-n brau inecate in iaurt. Mai multe retete cu mancaruri traditionale romanesti gasiti pe pagina de concurs a Nutriday. Pe www.nutriday.ro gasiti detalii despre campania nationala "Regiuni, concurati si castigati!" – campanie care va poate aduce premii zilnice, saptamanale si chiar un tur culinar prin tara, cu familia, la bordul unui superb Citroen Grand C4 Picasso. Cine nu vrea premiul cel mare? Regulamentul concursului il gasiti AICI.