Sunt multi cei care sustin ca pot manca orice fara sa se ingrase, atat timp cat au grija la portii. E cazul sa nu-i mai invidiati. Un studiu realizat la Harvad arata ca nu slabesti doar daca mananci cu moderatie. Cu informatii colectate timp de 20 de ani de la 120 de mii de barbati si femei din Statele Unite, cu varste cuprinse intre 30 si 50 de ani, cercetatorii de la Harvard au gasit o medota pentru a calcula aportul in greutate pe care il ia sau il pierde fiecare individ atunci cand consuma diferite alimente. Incriminat a fost cartoful pentru ingrasarea cu aproximativ 2 kilograme a persoanelor care il includ cu regularitate in dieta. Daca pana acum stiam ca chipsurile si cartofii prajiti dauneaza cel mai mult siluetei, studiul realizat la Harvard darama si acest mit. Cartofii ingrasa in orice forma, fie ca sunt prajiti, copti sau fierti. Asadar, analizele au aratat ca toti cei care au consumat regulat cartofi prajiti cresteau in greutate. La polul opus se situeaza fructele si legumele. O portie la fiecare masa a reusit sa previna ingrasarea indivizilor cu cate un kilogram in fiecare an. Acelasi studiu realizat la Harvard confirma calitatile iaurtului si renumele de “ajutor in dieta” iar nucile sunt puse la loc de cinste intr-un regim de viata sanatos. Asadar, nu slabesti doar daca mananci cu moderatie. Fa-ti un meniu sanatos care sa nu contina prea multi cartofi, adauga multe fructe si mananca-le intre mese si nu uita de iaurt.