Noodles cu legume si ou

Noodles cu legume si ou

Nu iti mai comanda mancaruri asiatice la suprapret de la cine stie ce restaurante, le poti face chiar tu. Azi iti recomandam noodles cu legume. Este una dintre cele mai simple retete asiatice si, cu putina pricepere, se face in 20 de minute cu tot cu tocatul legumelor. De altfel, partea cu tocatul legumelor fura cel mai mult timp. Nu stiu daca mai are rost sa spun ca este un fel de mancare sanatos si foarte gustos.

Ingrediente:

– o punga de taitei chinezesti, ii gasiti la Mega Image, Nic, Ki-life, si, din cate stiu, la orice supermarket;
– 2-3 catei de usturoi tocati marunt;
– 1 morcov;
– cateva linguri de ulei;
– un sfert de varza;
– o jumatate de ceapa;
– o jumatate de ardei gras;
– o mana de fasole verde;
– putin ghimbir tocat marunt;
– 1-2 oua;
– o legatura patrunjel;
– un ardei iute tocat marunt sau putin sos de chilli;
– sos de soia.

Mod de preparare:

Morcovul, varza, ceapa si ardeiul gras se taie fasiute lungi. Intr-o tigaie de teflon mai inalta sau intr-un wok se pune uleiul la incins, dupa care se adauga usturoiul si ghimbirul pentru o jumatate de minut, iar apoi ceapa pentru o alta jumatate de minut. Imediat se pun ardeiul iute, morcovul si fasolea verde. Se face un fel de gaura in mijloc printre legume si se pun cele doua oua, care se amesteca pana sunt bine facute. Se adauga varza, plus sosul de soia si sosul de chilli, daca aveti asa ceva prin casa, si amestecati in continuare. Toata nebunia asta ia foarte putin timp, asa ca sa aveti pregatiti taiteii fierti ca sa ii aruncati repede peste toata combinatia din tigaie. Amestecati vreo 3 minute, nu mai mult, ca sa nu se inmoaie morcovul si varza. La final se adauga patrunjelul.

Alte detalii:

Nu trebuie sa mai puneti sare, deoarece sosul de soia contine suficienta. Eu mai pun sos de prune, cam o jumatate de lingurita, atunci cand adaug si sosul de soia.

Sosurile se pun in functie de gust, eu prefer sos de soia dulce amestecat cu sos de soia normal, plus sos de chilli si sos de prune.

Se pot adauga si altfel de legume de la punga sau proaspete, de exemplu: mazare, conopida, broccoli si ce va mai trece prin cap. Ca sa va faceti o idee cum decurge prepararea si cat de repede, urmariti video-ul de mai jos.