Negresa americana

Negresa americana

 

Negresa americana este blatul pentru tortul perfect si in acelasi timp o minunata prajitura. Nu trebuie decat sa o coci, sa o tai si sa o mananci. Poti folosi o tava clasica, forme de chec sau tavi rotunde, cu pereti detasabili. Este foarte buna simpla sau cu diferite glazuri. Totul depinde de imaginatia si nevoile celui care o prepara.

 

Ingrediente: 200 de grame de ciocolata neagra, 125 de grame unt (doar unt, nu inlocui untul cu margarina), 200 de grame zahar pudra, patru linguri de faina, 200 de grame nuca, patru oua, arome (coaja de lamaie sau de portocala, vanilie).

 

Preparare: untul si ciocolata, rupta in bucatele, se pun intr-o cratita pe foc, in bain-marie. Amesteca usor, pana se omogenizeaza bine. Da vasul deoparte si adauga zaharul pudra, aromele, apoi pe rand cate galbenusurile, dupa ce compozitia este bine racorita. Amesteca bine, dupa fiecare galbenus adaugat in compozitie, folosind un tel clasic sau un mixer la viteza mica. La final, adauga faina si nucile maruntite. Bate spuma albusurile si adauga-le incet in compozitia de baza. Rastoarna aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit, circa 20-30 de minute.

 

Taie prajitura calda si delecteaza-te! Ai cu ce!