Naut cu miere si scortisoara

Naut cu miere si scortisoara

Daca ti-e pofta de ceva dulce, dar n-ai voie sa te atingi de prajituri, caci ingrasa, iti dam o varianta cu putine calorii, dar delocios. Bogat in proteine si fibre, nautul poate fi un desert delicios, care iti va da energie. 

Ingrediente: 

  • 400 de grame de naut 

  • 1 lingura de miere

  • jumatate de lingura de ulei de masline 

  • jumatate de lingurita de scortisoara

  • nucsoara 

  • sare de mare

 Cum procedezi 
  1. Incalzeste cuptorul la 190 de grade, iar intr-o tava asaza foaie de copt. 

  2. Spala nautul, strecoara-l, apoi asaza-l pe un prosop care va absorbi toata apa. 

  3. Imprastie nautul in tava, intr-un singur strat, si da-l la cuptor pentru 45 de minute sau pana cand devine crocant. 

  4. Intr-un bol amesteca uleiul de masline, mierea, scortisoara, nucsoara si sarea. Atunci cand nautul s-a copt, scoate-l direct in bolul cu restul ingredientelor. 

  5. Daca vrei ca mierea sa se caramelizeze, introdu la loc nautul pentru 10 minute. 

O portie de 114 grame de naut cu miere si scortisoara inseamna doar 146 de calorii. In aceasta portie ai 2,6 grame de grasime, 23 de grame de carbohidrati si 6,2 grame de proteine.