Ingrediente: – 3 linguri cu ulei de masline – 16 catei de usturoi curatati – 2 linguri de usturoi tocat – 3 kg muschiulet de porc, la temperatura camerei – sare si piper macinat proaspat – 3 linguri de rozmarin proaspat – 16 caise uscate – 70 gr coacaze uscate – ata pentru legarea muschiuletului – 50 gr gem de mere – 100 gr zeama de la o supa de pui – 2 linguri de gem de mere – 2 linguri de faina de amidon Mod de preparare: Incalziti cuptorul la 250 grade. Intr-o tigaie incingeti uleiul la un foc mic, adaugati cateii de usturoi si inabusiti-i, amestecati din cand in cand, pana se fac de culoare maronie, aproape 5 minute. Luati carnea de porc, asezati-o cu partea mai grasa in jos, si taiati muschiuletul pe lung, dar nu de la un cap la altul, lasati in margini cate 3 cm; astfel incat sa se formeze in mijloc un fel de buzunar. Ungeti carnea cu usturoi, si condimentati cu sare, piper si o lingura de rozmarin. In taietura facuta puneti usturoiul inabusit, caisele si coacazele. Legati muschiuletul cu ata de jur – imprejur. Ungeti cu uleiul ramas si condimentati cu piper si sare. Intoarceti carnea cu partea grasa in sus si puneti-o intr-o tava pe diagonal sau daca nu incape asezati in forma de semicerc. Incalziti 50 gr de gem de mere cu usturoiul tocat si cu restul de rozmarin. Adaugati aceasta compozitie in tava, peste friptura. Puneti tava la cuptor la 400 grade pana cand muschiuletul prinde o culoare aurie spre maro; pentru o culoare mai inchisa mai lasati 5 minute in plus. Intr-o cratita mica amestecati zeama de supa de pui, gemul ramas si lasati sa dea in clocot. Separat amestecati faina de amidon cu 2 linguri de apa rece si adaugati in cratita cu sos. Dupa ce carnea este gata taiati felii si serviti cu sos. Informatii: Aceasta reteta este pentru 16 portii Pofta buna!